субота, 7. новембар 2020.

Vanilice

 
 



Potrebno je:

  • 200g masti,
  • 500g brašna,
  • 1 žumance,
  • 300g mlevenih oraha, 
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike šećera 
  • sok od 1 limuna i
  • pekmez od kajsija

Priprema:

Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance, jedno celo jaje, šećer i sok od jednog limuna. Potom dodati brašno, izručiti sve na dasku za mešenje, zamesiti testo i oklagijom razvući koru 1/2 santimetra debelu. Kalupom za vanilice vaditi pogačice, svaku umočiti u ulupani sneg od belanceta, pa onda posuti mlevenim orasima, ređati u pleh, staviti u rerun i peći, ali paziti da ostanu bele. Pečene vanilice premazati pekmezom, sastaviti dve i dve, posuti ih šećerom zamirisanim vanilom i služiti.
Jedna napomena
Ja sam u pekmez od kajsija dodala oko 200g mlevenih oraha, sve dobro izmešala i tako filovala vanilice. Tope se u ustima.

Нема коментара:

Постави коментар