субота, 17. фебруар 2018.

Ružice i krunice od kiselog testa

















Potrebno je:
Ovo je dupla mera, pošto sam ja pravila  ružice i krunice.

  • 700 g brašna,
  • 250 ml mleka,
  • kockica kvasca,
  • 100ml vode,
  • 100 ml ulja, ili kockicu margarina
  • 1 kašičisa soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 g salame i
  • 2  žumanca za premazivanje.


Priprema:


U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte , a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara.
Nadošlo testo podeliti na 20  delova i od njih napraviti male loptice. Lopticu rastanjite oklagijom.Jedan kolut salame podeliti na pola i staviti na razvučeno testo.Testo sa donje strane malo preklopiti i urolati. malo ga oblikovati u ružu, premazati žumancetom, kalup za mafine podmazati i ređati ružice, peći dok lepo ne porumene. Od preostalih deset  loptica sam pravila krunice. Lopticu  razvući u krug od gore staviti kolut salame i izrezati nožem na više mesta. Urolati saviti u krug i staviti u podmzan kalup za mafine. Premazati žumancetom i peći dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар