субота, 13. август 2016.

Savijača sa jajima i slaninom







Potrebno je:
  • 500g brašna, 
  • 1 kocka kvasca, 
  • 0,5dl mlake vode, 
  • 2 dl mleka, 50g maslaca ili margarina, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 1 jaje i 
  • 1 kašičica soli. 


FIL:

  • 200g dimljene slanine, 
  • 3 jaja i 
  • peršunovo lišće. 


PRIPREMA:


Kvasac razmutiti u mlakoj vodi, umešajte u brašno i dodajte sve ostale sastojke.Ostavite da naraste. Kada naraste ponovo ga premesite i još jednom ostavite da naraste. Rastanjite ga oklagijom .


Slaninu isecite na kockice stavite u tiganj, zagrejte i dodajte jaja, sve dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Fil razmašite po testu i pospite seckanim peršunovim lišćem. Urolajte, stavite u tepsiju i ostavite još malo da odmara. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар