недеља, 29. мај 2016.

Punjene tikvice





Potrebno je:

  • 2 manje tikvice, 
  • kašika parmezana, 
  • kašika seckanog peršuna, 
  • prstohvat bosiljka, 
  • manja glavica crnog luka, 
  • 2 čena belog luka, 
  • so, 
  • kašika kisele pavlake i 
  • 2 jajeta. 


Način pripreme:

Isecite tikvice na kolutove, kašikom ih izdubite tako da dobijete korpicu, a sredinu sačuvajte. Tikvice potom malo posolite i natrljajte belim lukom. Sredinu od tikvica iseckajte, dodajte parmezan, peršunov list, malo bosiljka, seckan crni luk, so, seckan beli luk i kiselu pavlaku. Tikvice poređajte u podmazan pleh, punite ih filom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Servirajte i ukrasite.

Нема коментара:

Постави коментар