Potrebno je:
- 700-80g brašna,
- 20g kvasca,
- 200 ml jogurta,
- 100 ml. mleka,
- 50 ml ulja
- 100g margarina,
- 1 kašičica šećera i
- 1 kašičica soli.
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.
Testo razviti što je moguće tanje pa premazati celu površinu margarinom Polako urolati.
Oštrim nožem raseći testo po sredini jedan kraj polako uvijati u krug dok se cela rolnica ne uvije.
Okruglu tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Premazati je razmućenim jajetom. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni peći pogaču oko 45 minuta.
Ukrasiti pogaču čeri paradajzom ili već po ukusu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!!!!
Нема коментара:
Постави коментар