Potrebno je:
- 4 jaja,
- 250 g brašna,
- 200 g višanja,
- 100 ml ulja,
- 150 g šećera,
- rendana kora limuna,
- 1 vanilin šećer i
- pola praška za pecivo.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje, vanillin šećer i sve lepo izjednačiti. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom ako nemate silikonski kalup na dno razbacati malo višanja, pokriti sa nekoliko kašika umućenog testa, pa opet višnje, pa testo i sve tako dok ne potrošite sav materijal.
Odozgo na vrh stavite višnje. Peci te na 180 stepeni oko 30 minuta.
Gotov kuglof možete posuti šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju, to vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар