уторак, 4. јун 2019.

Puž pogača










Potrebno je:



  • 200 ml mleka,
  • 20 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 jaje,
  • 50 g kisele pavlake,
  • pola kašičice soli i
  • 450 g brašna ja sam koristila pšenično belo " Vodenica kod deda Mije"



Za fil:

  • 250g pekmeza od šljiva, ( danas sam probala Topoloveni Plum "Magium). Divan je, pakovan u teglicu od 230 g.



Priprema:

U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje, kiselu pavlaku, so i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu a onda ga oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo pekmezom od šljiva i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazan pekač i ostavite 30 minuta da naraste.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Pečeno pospite šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар