Potrebno je:
- 200 ml mleka,
- 20 g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 jaje,
- 50 g kisele pavlake,
- pola kašičice soli i
- 450 g brašna ja sam koristila pšenično belo " Vodenica kod deda Mije"
Za fil:
- 250g pekmeza od šljiva, ( danas sam probala Topoloveni Plum "Magium). Divan je, pakovan u teglicu od 230 g.
Priprema:
U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje, kiselu pavlaku, so i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu a onda ga oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo pekmezom od šljiva i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazan pekač i ostavite 30 minuta da naraste.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
Pečeno pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар