четвртак, 13. јун 2019.

Sarmice od blitve







Potrebno je:

  • 500g mlevenog mesa,
  • 2veze blitve ( oko 20 manjih listova),
  • 2 struka mladog crnog luka,
  • 2 struka mladog belog luka,
  • ulje,
  • začin C,
  • biber,
  • aleve paprika,
  • 1 kašika ajvara,
  • 1šaka pirinča,
  • seckan peršunov list i
  • 1 jaje.

Priprema:



Na ulju propržiti seckan crni i beli luk pa dodati mleveno meso, sve izmešati i izdinstati. Dodati začin C, biber, ajvar peršunov list, jaje i sve dobro izmešati.
Vodu u šerpu staviti da provri pa očistiti blitvu i provući kroz vruću vodu. Na dlan staviti list i jednu kašiku fila pa uviti sarmice i redjati u šerpu ili zemljenu posudu preliti kuvanim paradajzom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 20-30 min. Servirati sa kiselim mlekom ili pavlakom. Odnosno po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар