Potrebno je:
- 500g mlevenog mesa,
- 2veze blitve ( oko 20 manjih listova),
- 2 struka mladog crnog luka,
- 2 struka mladog belog luka,
- ulje,
- začin C,
- biber,
- aleve paprika,
- 1 kašika ajvara,
- 1šaka pirinča,
- seckan peršunov list i
- 1 jaje.
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni i beli luk pa dodati mleveno meso, sve izmešati i izdinstati. Dodati začin C, biber, ajvar peršunov list, jaje i sve dobro izmešati.
Vodu u šerpu staviti da provri pa očistiti blitvu i provući kroz vruću vodu. Na dlan staviti list i jednu kašiku fila pa uviti sarmice i redjati u šerpu ili zemljenu posudu preliti kuvanim paradajzom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 20-30 min. Servirati sa kiselim mlekom ili pavlakom. Odnosno po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар