Galete ili bakini kolači, jedna od najpraktičnijih poslastica. Gotove su za samo nekoliko minuta, možete ih prilagođavati sopstvenom ukusu, dadavati i oduzimati sastojke po želji, i konačno ukrasiti na bezbroj načina.
Galete možete praviti slatke ili slane. Možete ih namazati kremom ili pekmezom, politi medom ili slatkim sirupom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem.
Posuti šećerom u prahu, ili jednostavno ostaviti takve kakve jesu .
Pročitajte ovaj fantastičan roman
Avijatičareva žena, Melani Bendžamin
Izvaredno i intimno istraživanje života i emocionalne borbe En Morou.
Ko je bio Čarls Lindberg?
Od blistavih dana sreće do mračne tragedije.
Da li je En bila samo avijatičareva žena, ili je bila žena ispred vremena u kom je živela?
Potrebno je:
- 4 jaja,
- 300 ml ulja,
- 300g šecera,
- korica od jednog limuna,
- 250 ml mleka,
- 600 gr brasna i
- 1prašak za pecivo.
Priprema:
Umutite jaja i šecer, pa polako dodajte ostale sastojke, ulje, rendanu koricu limuna, mleko, brašno i na kraju prašak za pecivo.
Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike ), pa zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.
Prijatno!.
Нема коментара:
Постави коментар