субота, 22. јун 2019.

Bakin kolač









Galete ili bakini kolači, jedna od najpraktičnijih poslastica. Gotove su za samo nekoliko minuta, možete ih prilagođavati sopstvenom ukusu, dadavati i oduzimati sastojke po želji, i konačno ukrasiti na bezbroj načina.

Galete možete praviti slatke ili slane. Možete ih namazati kremom ili pekmezom, politi medom ili slatkim sirupom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem.

Posuti šećerom u prahu, ili jednostavno ostaviti takve kakve jesu
.


Pročitajte ovaj fantastičan roman
Avijatičareva žena, Melani Bendžamin
Izvaredno i intimno istraživanje života i emocionalne borbe En Morou.
Ko je bio Čarls Lindberg?
Od blistavih dana sreće do mračne tragedije.
Da li je En bila samo avijatičareva žena, ili je bila žena ispred vremena u kom je živela?

Potrebno je:

  • 4 jaja,
  • 300 ml ulja,
  • 300g šecera,
  • korica od jednog limuna,
  • 250 ml mleka,
  • 600 gr brasna i
  • 1prašak za pecivo.



Priprema:


Umutite jaja i šecer, pa polako dodajte ostale sastojke, ulje, rendanu koricu limuna, mleko, brašno i na kraju prašak za pecivo.

Kada se kalup dovoljno zagreje za galete, lagano ga nauljiti, a potom vaditi kašikom smesu i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike ), pa zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.


Prijatno!.

Нема коментара:

Постави коментар