Potrebno je:
- 1 kg brašna,
- oko 500g iseckanog spanaća ili blitve,
- 1 dl ulja,
- 1 kockica kvasca ,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera i
- oko 4 dl vode.
Priprema:
Spanać ili blitvu sitno iseckajte.
U dublju posudu stavite brašno,so,šećer i nadošli kvasac. Sve izmešajte dodajte ulje, i iseckani spanać . Mešajte i dodavajte polako i po potrebi mlaku vodu.
Sve dobro izmešajte umesite glatko hlebno testo koje neće biti previše tvrdo.
Testo ostavite da odmara oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu. Testo tanko razvući oklagijom, uviti u rolat ili napraviti od njega pletenicu. To je već stvar vašeg izbora i ukusa. Ja sam pogaču premazala sa žumancetom i posula semenkama susama i lana.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар