Potrebno je:
- 200ml mleka,
- 20g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 jaje,
- 50g A la kajmaka,
- 1 kašičica soli i
- 450g brašna.
Za fil:
- 2 čena belog luka,
- 100 g suncokreta,
- 50g A la kajmaka,
- 4 kašike ajvara,
- 50g susama i
- 2-3 kašike ulja.
- ulje za premazivanje,
- 1,2 mala paradajza zvanih šljiva,
- 50g kajmaka i
- 100g sira po ukusu.
U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe.
Iseckajte beli luk, dodajte semenke suncokreta, susama, i na kraju pomešan ajvar i kajmak.
Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku pletenice. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju i ostavite oko pola sata da nadođe.
Nakon tog vremena premažite pogaču uljem i pospite kimom. Pred kraj pečenja po pogači stavite kolutove paradajza premažite kajmakom i poredjajte kockice sira.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар