Potrebno je:
- 200ml mleka,
- 20g kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 jaje,
- 50g A la kajmaka,
- 1 kašičica soli i
- 450g brašna.
Za fil:
- 5 listova blitve,
- 1 jaje,
- 50g A la kajmaka i
- 100g sitnog sira.
Još je potrebno:
po ukusu isečene na kolutove salama, kulen, kolutovi šljiva paradajza, seckana slanina.
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.
Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe. Za to vreme pripremite fil. Iseckajte blitvu, dodajte kajmak, jaje i sir.
Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju, poredjajte, salamu , kulen slaninu, paradajz. Na kraju celu pogaču pospite kukuruznim grizom. Ostavite oko pola sata da nadođe.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар