субота, 22. септембар 2018.

Kisela paprika sa peršunom i belim lukom






Ovde se ne dodaje voda,od sirceta i šecera bude sasvim dovoljno tecnosti a i sama paprika pusti sopstveni sok.

Potrebno je:

  • 5kg očišćene i po želji isečene crvene paprike,
  • 1l sirćeta,
  • 500g šećera,
  • 250g soli,
  • 1 kesica konzervansa od 5 g,
  • 2-3 glavice belog luka i
  • seckani peršunov list, lovorov list, biber u zrnu sve po ukusu.


Priprema:

Sirće, šećer, so i konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri. U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka. Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Нема коментара:

Постави коментар