Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.
Potrebno je:
Priprema:
Potrebno je:
- 250 ml mleka,
- 50 g margarina,
- 150 g suvog grožđa,
- 1 limun,
- 5 kašika šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- pola kockice kvasca i
- 500 g brašna.
Priprema:
U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo.
Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu.
Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu.
Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар