уторак, 10. април 2018.

Vaskršnjo pecivo iz kantice







Kantica je preslatka, ne koristi se samo za dekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.

Potrebno je:
  • 250 ml mleka,
  • 50 g margarina,
  • 150 g suvog grožđa,
  • 1 limun,
  • 5 kašika šećera,
  • 1/2 kašičice soli,
  • pola kockice kvasca i
  • 500 g brašna.

Priprema:

U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak đećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo.
Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu.
Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni
.

Нема коментара:

Постави коментар