Potrebno je:
- 500 g brašna,
- 1,5 dl mleka,
- 1 kockica kvasca,
- 100 g šećera,
- 2 dl kisele pavlake,
- 5o g margarina i
- 1 kašičica soli.
Priprema:
U 1,5 dl mlakog mleka dodamo malo soli, šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo margarin , kiselu pavlaku , šećer i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podelimot testo na tri dela . Razvučemo ih u trake i ispletemo pletenicu.
Pletenicu premažemo razmućenim jajetom napravino udubljena za jaja , stavimo friška jaja u udubljena i pečemo dok pletenica ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pletenica pečena izvadimo jaja a mesta gde su bila obicna jaja zamenimo Vaskršnjim.
Нема коментара:
Постави коментар