уторак, 3. април 2018.

Hleb sa kobasicom









Potrebno je:
  • pola kockice kvasca, 
  • 1 kašičice soli, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 500g brašna i 
  • mlaka voda. 


Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte  veknu, zasecite nožem i u zasečene delove utisnuti " Ekstra tanku kobasicu sa ukusom paprike" stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Нема коментара:

Постави коментар