недеља, 8. април 2018.

Vaskršnji hleb













 Potrebno je:

  • 600g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode i
  • 40g svežeg kvasca.




Priprema:

U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera.
Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake.Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno  i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite. Testo podelite na dva dela, prvi veći  deo oblikujte u krug a od drugog  manjeg dela napravite pletenicu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, okruglu tepsiju podmažite i pospite brašnom. Stavite prvi veći deo testa pa na njega pletenicu. Pecite dok lepo ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар