недеља, 28. октобар 2018.

Svinjetina u soja sosu













Potrebno je:

  • 350 svinjskog filea isecenog na šire trake, 
  • 2 kasike ulja,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 manja kuvana šargarepa, 
  • 1 glavica crnog luka, 
  • 1-2 kasike soja sosa, 
  • 1 paprika, moze da bude blago ljutkasta
  • 500g širokih rezanaca, 
  • po ukusu, biber, so, šafran, korijander.


Priprema


Svinjsko meso, paprikui šargarepu isecite na štapiće, luk iseckajte.

U vok tiganju ili nekoj drugoj dubljoj posudi zagrejte ulje pa dodajte meso i beli luk isečen po ukusu. Pržite meso i beli luk 1-2 minuta, seckanu papriku i dodajte kuvanu šargarepu. U drugoj šerpi pripremite testeninu na uobičajen način.


Kad meso porumeni dodajte crni luk, zacinite soja sosom, po ukusu dodajte so i biber. Dinstajte par minuta, dodajte 1-2 kasike vode ako vam se cini da nije dovoljno tečno Skinite sa vatre i servirajte.

Testenina preko nje svinjetina. Pospite šafranom i korijanderom.

Нема коментара:

Постави коментар