недеља, 15. јул 2018.

Zavrzlama sa makom





Potrebno je:

Za testo:

  • 500g brašna,
  • malo soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 21 g kvasca,
  • 1 jaje,
  • 200 ml  mlakog mleka i
  • 100 ml ulja.

Za fil:


  • 250g mlevenog maka,
  • 7 kašika šećera,
  • 2 vanil šećera  i
  • 150 ml vrelog mleka.


Priprema:

Testo

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.


Fil:

Pomešati mak, šećer, vanil-šećer pa preliti vrelim mlekom i dobro izmešati sastojke.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom, iseći po sredini



nožem kao što je prikazano na slici i filovati makom.
Testo sa filom urolati, saviti u spiralu i ostavitiu o kruglu tepsiju podmazanu  posutu brašnom.
 Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta  dok lepo ne porumene. Pečeno i prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар