,
Dragoj Verici!
Svako čezne u životu za onim što fali. Vaša čežnja neka bude ovaj prostor mali.
Martin Brod
26.08.2019.godine
- 1 kg brašna,
- oko 500g skuvanog i iseckanog spanaća ili blitve
- 300 g sitnog sira,
- 1 dl ulja,
- 1 kockica kvasca ,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašikica šećera,
- oko 4 dl vode.
Priprema:
Spanać operite, blanširajte i procedite. Proceđen i prohlađen spanać sitno iseckajte.
U dublju posudu stavite brašno, so, šećer i nadošli kvasac. Sve izmešajte i dodajte ulje, sir i iseckani spanać . Mešajte i dodajte polako i po potrebi mlaku vodu. U zavisnosti od toga koliko ste ocedili spanać može vam trebati manje ili više vode. Zato sipajte po malo da vam testo ne bi ispalo previše retko. To morate sami proceniti.
Sve dobro izmešajte i umesite glatko, hlebno testo koje neće biti previše tvrdo.
Testo ostavite da odmara oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu. Formirati veknu, prebaciti u tepsiju u kojoj će se peći, tepsiju obložite papirom za pečenje i ostaviti da još malo odmara Pecite u predhodno zagrejanoj rerni.
Uživajte u svakom zalogaju!
Нема коментара:
Постави коментар