Potrebno je za hleb koji se pravi od samo dva sastojka i gotov je za trideset minuta.
Sladoled i samodižuće brašno
- 1 šolja omekšalog mlečnog sladoleda (ukus od čokolade ja sam koristila)
- 2 šolje samodižućeg brašna (možete ga napraviti i sami: pomešajte 2 šolje mekog brašna,
- 1 kašičicu sode bikarbone,
- 1 kašičicu praška za pecivo i
- ½ kašičice soli).
Priprema:
Sladoled ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Uzmite jednu šolju omekšalog sladoleda i pomešajte sa 2 šolje samodižućeg brašna.Sve dobro sjedinite, formirajte oblik po vašem ukusu. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Sladoled ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Uzmite jednu šolju omekšalog sladoleda i pomešajte sa 2 šolje samodižućeg brašna.Sve dobro sjedinite, formirajte oblik po vašem ukusu. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар