- dve kašike masti,
- 1jaje,
- jedno žumance,
- 5 kašika kristal šećera,
- 4 kašike mleka,
- 350 g brašna i
- prašak za pecivo.
Za fil je potrebno:
- 500g višanja,
- 1 vanilin šećer,
- šećer po ukusu (ja sam stavila 4 kašike šećera) i
- 1 kašika griza.
Priprema:
Sve sastojke za testo sjedinite , znači mast, jaje, žumance, šećer , brašno i na kraju prašak za pecivo. . Testo treba da bude takvo da se ne lepi za prste. Testo ostavite u frižider da se malo ohladi.
Višnjama dodajte šećer, vanilin šećer i griz.Tepsiju podmažite i pospite brašnom. Testo podelite na dva jednaka dela, razvucite ga između dva najlona ili celofana. Tepsiju malo podmažite i pospite brašnom.
Donju koru stavite u tepsiju i izbockajte viljuškom pa po njoj ravnomerno rasporedite fil od višanja, prekrijte drugom korom.
Stavite pitu u zagrejanu rernu na 180°C da se peče oko 30 minuta, odnosno dokl epo ne zarumeni.
Kad se ohladi pitu možete posuti šećerom u prahu.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар