недеља, 14. јун 2020.

Lenja pita sa višnjama










Za testo je potrebno:

  • dve kašike masti,
  • 1jaje,
  • jedno žumance,
  • 5 kašika  kristal šećera,
  • 4 kašike mleka,
  • 350 g brašna i
  • prašak za pecivo.

Za fil je potrebno:

  • 500g višanja,
  • 1 vanilin šećer,
  • šećer po ukusu (ja sam stavila 4 kašike šećera) i
  • 1 kašika griza.

Priprema:


Sve sastojke za testo sjedinite , znači mast, jaje, žumance, šećer , brašno i na kraju prašak za pecivo. . Testo treba da bude takvo da se ne lepi za prste. Testo ostavite u frižider da se malo ohladi.
Višnjama dodajte šećer, vanilin šećer i griz.Tepsiju podmažite i pospite brašnom. Testo podelite na dva jednaka dela, razvucite ga između dva najlona ili celofana. Tepsiju malo podmažite i pospite brašnom.
Donju koru stavite u tepsiju i izbockajte viljuškom pa po njoj ravnomerno rasporedite fil od višanja, prekrijte drugom korom.
Stavite pitu u zagrejanu rernu na 180°C da se peče oko 30 minuta, odnosno dokl epo ne zarumeni.
Kad se ohladi pitu možete posuti šećerom u prahu.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар