среда, 10. јун 2020.

Kuglof sa višnjama i kafom










Potrebno je:


  • 2 dl jogurta,
  • 8 kašika šećera,
  • 2 kašike C griza,
  • 8kašika brašna,
  • 1dl ulja,
  • 1 kašičica C praška za pecivo,
  • 4 jaja,
  • 2 C vanillin šećera,
  • 400g višanja,
  • 2 kašike kafe i
  • C šećer u prahu za posipanje.



Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, griz, brašno, vanillin šećer, prašak za pecivo i na kraju očišćene višnje. Sve lagano promešati.
Testo podeliti, tri četvrtine testa ostaviti kakvo jeste a u jednu četvrtinu testa dodati 2 kašike kafe. Kalup za kuglof podmazati posuti brašnom i izliti svetlo testo, preko njega testo sa kafom. Rernu zagrejati, na 180 stepeni i peći kuglof. Gotov kuglof ostaviti da se prohladi, izvaditi iz kalupa i posuti šećerom u prahu, naravno ako želite.
Možete ga preliti i čokoladom ili jednostavno ostaviti takav kakav jeste.

Нема коментара:

Постави коментар