Oblatne ili oblande pitanje je sad?
Ja otkad znam za sebe bile su oblatne, šta je sad pravilno ne znam ali za mene su OBLATNE! Meni se više dopada taj naziv.
Mada na pakovanju piše OBLANDE!
Potrebno je :
Priprema:
Šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte (karamelizujte) oko sat i po do dva, potrebno je da se dobije gustina kao tečni jogurt i svetlo braon boja. Tako da imate na umu da ćete morati korigovati temperaturu ringle tokom celog kuvanja i narvno morate povremeno promešati.
U skuvan fil odmah dodajte margarin, orahe i suvo grožđe. Fil malo prohladite i možete početi sa filovanjem. Oblatna, fil i tako redom dok se sve ne potroši.
Na gotove oblatne stavite foliju pa pritisnite težim predmetom. Ostavite da se stegnu i prilepe.
Potrebno je :
- 1l mleka,
- 500 g kristal šećera,
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina.
- 100g suvog grožđa,
- 100g mlevenih oraha i
- pakovanje oblatni.
Priprema:
Šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte (karamelizujte) oko sat i po do dva, potrebno je da se dobije gustina kao tečni jogurt i svetlo braon boja. Tako da imate na umu da ćete morati korigovati temperaturu ringle tokom celog kuvanja i narvno morate povremeno promešati.
U skuvan fil odmah dodajte margarin, orahe i suvo grožđe. Fil malo prohladite i možete početi sa filovanjem. Oblatna, fil i tako redom dok se sve ne potroši.
Na gotove oblatne stavite foliju pa pritisnite težim predmetom. Ostavite da se stegnu i prilepe.
Нема коментара:
Постави коментар