среда, 2. октобар 2019.

Hleb sa bundevom









































Sastojci za testo sa bundevom:

  • 200g brašna,
  • 125g pirea od bundeve,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kesice suvog kvasca (5g)
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina.


Sastojci za obično testo:


  • 250 g brašna,
  • 5 g suvog kvasca,
  • pola kašičice šećera,
  • kašičica soli,
  • 1 jaje,
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina i
  • mlake vode po potrebi.



Za premazivanje:

1 jaje.


Priprema:

Prvo zamesiti testo sa bundevom.
U vanglicu staviti pire od bundeve dodati šećer, so, margarin, jaje, kvasac, i sve dobro sjediniti, ako je testo suviše mekano dodajte još brašna, ja sam dodavala još brašna. Količina brašna zavisi od vlažnosti pirea od bundeve.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da testo naraste. Isto uradite i sa običnim testom i ostaviti da naraste.U vanglicu stavite brašno, šečer, so,jajae, kvasac, margarin dodajte mlaku vodu i sve dobro umesite. Prekrijte providnom folijom i ostavite da naraste.
Prvo rastanjiti testo sa bundevom ( pobrašnjavite radnu površinu, inače će se testo lepiti) u pravougaonik, debljine oko pola cm, onda rastanjiti obično testo
Četkicom premazati testo od bundeve sa vodom i preklopiti sa rastanjenim običnim testom. Urolati. Olučasti kalup obložite papirom za pečenje, prebacite testo i ostavite oko pola sata da raste. Naraslo testo premazati sa umućenim jajetom u koje ste dodali malo vode, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 35 minuta. Dužina pečenja zavisi od šporeta, drvenim štapićem proverite da li je pečeno testo, ako se ne lepi za štapić pečeno je.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар