субота, 5. октобар 2019.

Hleb sa bundevom

































Sezona je bundeva, jesen je zlatno doba kada bundeve stižu. Nekada se sejala kao medjuusev kukuruza. Ima ih raznih oblika i veličina. Njena narandžasta boja prosto mami.


Potrebno je:

  • 800g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 2 kašičice šećera,
  • soli po ukusu,
  • 400g pirea od bundeve i
  • 300ml vode.

Način pripreme:

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Testo uvežite kanapom kao što je prikazano na slici..
Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve. Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-ak minuta da se peče. Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.

Нема коментара:

Постави коментар