!
Potrebno je:
- 800g brašna,
- 42g Alfa kvasca,
- 2 kašičice šećera,
- soli po ukusu,
- 400g pirea od bundeve i
- 300ml vode.
Za filovanje:
- 100g seckanih oraha,
- mlo semenki bundeve i
- 2 kašike šećera.
Za premazivanje:
- 100g marmelade,
- 100g šećera i
- 100 ml vode.
Način pripreme:
U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom kao što je prikazano na slici. Od većeg dela testa sam formirala loptu, napravila udubljenje i stavila 100g seckanih oraha, 2 kašike kristal šećera i malo semenki bundeve.
Stavila sam bundevu i "bundevice" u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 30-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.Svaku bundevicu sam premazala sa pripremljenih premazom.
Stavite marmeladu, šćecer i vodu na šporet da provri.
Malo prohladite i premažite bundevu i bundevice.
Нема коментара:
Постави коментар