Potrebno je:
- 800 g brašna,
- pola kockice svežeg kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 3 kašike ulja i
- 400 ml mlake vode.
Za premazivanje:
1 jaje.
Za posipanje:
Po ukusu kim, susam….
Priprema:
U malo mlake vode razmutiti kvasac dodati kašiku brašna i šećer. Ostaviti kvasac da nadođe. U vanglicu usuti nadošli kvasac dodati brašno, so, ulje vodu i sve dobro sjediniti. Ostaviti da odmara oko 30 minuta. Testo rastanjiti u krug, pa potom drškom varjače izbockati po sredini odnosno bockajući napraviti krug. Pogaču premazati umućenim jajetom. Posuti susamom i kimom . U zagrejanoj rerni peciti pogaču na 200 stepeni oko 45 minuta. Koliko će se peći zavisi od Vaše rerne.
Нема коментара:
Постави коментар