субота, 5. октобар 2019.

Mafini i američke krofnice sa bundevom












Potrebno je:

  • 200g pasirane bundeve,
  • 300g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 vanilin šećera,
  • 150g šećera,
  • 3 jaja,
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja i
  • 50 g suvog grožđa.




Priprema

Jaja i šećer umutiti, dodati vanilin šećer, mleko, ulje, suvo grožđe i na kraju pasiranu bundevu, brašno i prašak za pecivo. Lagano izmešati varjačom. Rernu zagrejte na 180 stepeni u kalup za mafine poređajte korpice. Smesu sipajte kašikom oko tri četvrtine koprice naspite. Prilikom pečenja mafini će narasti. Pecite mafine oko 30 minuta. Izvadite mafine iz rerne i kada se prohlade pospite šećerom u prahu ili već prema vašem ukusu.
Ja sam mali deo smese odvojila i ispekla američke krofnice u aparatu za krofnice.

Нема коментара:

Постави коментар