Potrebno je:
- 200g pasirane bundeve,
- 300g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 vanilin šećera,
- 150g šećera,
- 3 jaja,
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja i
- 50 g suvog grožđa.
Priprema
Jaja i šećer umutiti, dodati vanilin šećer, mleko, ulje, suvo grožđe i na kraju pasiranu bundevu, brašno i prašak za pecivo. Lagano izmešati varjačom. Rernu zagrejte na 180 stepeni u kalup za mafine poređajte korpice. Smesu sipajte kašikom oko tri četvrtine koprice naspite. Prilikom pečenja mafini će narasti. Pecite mafine oko 30 minuta. Izvadite mafine iz rerne i kada se prohlade pospite šećerom u prahu ili već prema vašem ukusu.
Ja sam mali deo smese odvojila i ispekla američke krofnice u aparatu za krofnice.
Нема коментара:
Постави коментар