уторак, 10. септембар 2019.

Pita sa lisnatim testom










Potrebno je:


  • 500g lisnatog testa,
  • 6 do 7 jabuka srednje veličine,
  • 7 kašika smeđeg šećera, ne mora smeći može i obični šećer i
  • 2 vanilin šećera.
Priprema:

250 g lisnatog testa rastanjite oklagijom da bude dosta tanko, okrugli pleh podmažite, zatim prebacite lisnato testo. Jabuke ogulite, narendajte, dodajte šećer i vanil šećer. Sve dobro izmešajte i rasporedite po testu.
Drugu polovinu testa rastanjite oklagijom, ja sam na poklon dobila valjak za sečenje testa i napravila sam mrežu, koju sam blago razvukla prstima.
Pitu zatvorite drugom polovinom testa.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu dok lepo ne porumeni.
Gotovu pitu možete posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар