четвртак, 4. јул 2019.

Hleb sa tikvicom i cveklom



















Potrebno je:


  • 1 tikvica srednje veličine,
  • 1 cvekla srednje veličine,
  • 800g brašna, plus po potrbi,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 250 do 300 ml mlake vode i
  • 42g svežeg kvasca.


Priprema:


U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac, jednu kašičicu šećerasa  i dodajte malo brašna. Ostaviti na toplom mestu da nadođe.Za to vreme izrendajte  tikvicu i cveklu.  Kada kvasac nadođe, dodajte ostatak brašno i zamesiti testo sa dodatkom rendane tikvice i cvekle. Ako vam testo bude retko dodajte još brašna. Testo treba da bude ni mnogo retko ni mnogo čvrsto. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite, formirajte dve vekne hleba, zasecite na nekoliko mesta premažite uljem,   zasečene delove pospite sa origanom,  stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Testo ostavite da odmara još oko pola sata, pecite  u zagrejanu rernu na 250 C dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар