субота, 27. јул 2019.

Hleb i kiflice sa bundevom


Potrebno je: 

  • 700g brašna, 
  • 400g pirea od bundeve, 
  • 200 ml mlakog mleka,
  •  42g svežeg kvasca, 
  • 1 jaje plus jedno žumance za premazivanje,
  •  2 kašičice soli, 
  • 1 kašičica šećera,
  •  100g margarina,
  •  semenke susama, lana po ukusu.


Priprema:

Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od jednog dela formirati veknicu i staviti je u podmazan i pobrašnjen kalup za hleb. Ostavite da naraste. Drugi deo testa podeliti na dva dela. Svaki deo testa posebno razvući u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti po mali komadić margarina, uviti kiflicu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Razmutiti žumance sa 2 kašike mleka i premazati hleb i kiflice. Hleb posuti semenkama po ukusu. . Hleb peći na 200C oko 35 minuta dok lepo ne porumeni . Kiflice peći na 180C oko 20-25 minuta, tj. dok lepo ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар