Potrebno je:
- 350 svinjskog filea isecenog na šire trake,
- 2 kasike ulja,
- 2 čena belog luka,
- 1 manja kuvana šargarepa,
- 1 glavica crnog luka,
- 1-2 kasike soja sosa,
- 1 paprika, moze da bude blago ljutkasta
- 500g širokih rezanaca,
- po ukusu, biber, so, šafran, korijander.
Priprema
Svinjsko meso, paprikui šargarepu isecite na štapiće, luk iseckajte.
U vok tiganju ili nekoj drugoj dubljoj posudi zagrejte ulje pa dodajte meso i beli luk isečen po ukusu. Pržite meso i beli luk 1-2 minuta, seckanu papriku i dodajte kuvanu šargarepu. U drugoj šerpi pripremite testeninu na uobičajen način.
Kad meso porumeni dodajte crni luk, zacinite soja sosom, po ukusu dodajte so i biber. Dinstajte par minuta, dodajte 1-2 kasike vode ako vam se cini da nije dovoljno tečno Skinite sa vatre i servirajte.
Testenina preko nje svinjetina. Pospite šafranom i korijanderom.
Нема коментара:
Постави коментар