недеља, 21. октобар 2018.

Pogača






Potrebno je:
  • pola kockice kvasca, 
  • 1 kašičica soli, 
  • 1 kašičica šećera, 
  • 500g brašna i 
  • mlaka voda.



Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom. Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар