Potrebano je:
- 500g brašna,
- 200g pirea od bundeve,
- 20g svežeg kvasca,
- 200ml mlake vode,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica meda i
- 50ml ulja.
Priprema:
U vodi razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadodje.
Prosejanom brašnu, dodajte ulje, med i pire od bundeve, a na kraju i kvasac. Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 250C. Olučasti kalup podmazati i posuti brašnom.
Nadošlo testo izručiti na radnu površinu posut brašnom i blago premesiti, oblikovati veknu i staviti je u pleh. Ostaviti još malo da raste. Peći 40 minuta.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар