субота, 13. октобар 2018.

Hleb sa bundevom






Potrebano je:


  • 500g brašna,
  • 200g pirea od bundeve,
  • 20g svežeg kvasca,
  • 200ml  mlake vode,
  • 1 kašičica  šećera, 
  • 1 kašičica meda i 
  • 50ml  ulja.

Priprema:

U vodi razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da  nadodje.
Prosejanom brašnu, dodajte  ulje, med i pire od bundeve, a na kraju i kvasac. Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 250C. Olučasti kalup podmazati i posuti brašnom.
Nadošlo testo izručiti na radnu površinu  posut brašnom i blago premesiti, oblikovati veknu i staviti je u pleh. Ostaviti još malo da raste. Peći 40 minuta.

Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!

Нема коментара:

Постави коментар