Potrebno je :
- 500 g tanjih kora,
- 100 ml ulja,
- 3 vanilin šećera,
- 200g šećera,
- 500g rendane bundeve i
- cimet po ukusu.
Priprema:
Na radnu površinu stavite jednu koru premazite je sa uljem i posuti kristal šećerom. Ostavite na gornjoj široj strani 5 cm nepremazano. Donju stranu preklopiti na 5 cm i staviti neki tanji štapić i zajedno s njim urolati koru do onog nepremazanog dela, potom koru polako nabirati a onda skinuti sa štapića. Krajeve saviti i sastaviti tako da formirate krug, odnosno gnezdo. Tako pripremljeno gnezdo napunite rendanom bundevom pomešanom sa šećerom i cimetom.
I tako redom dok se sve ne potroši, ja sam napravila i jedno veliko gnezdo.
Uživajte u svakom zalogaju to Vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар