Potrebno je:
- 1/2 kg brašna,
- 1/2 kockice kvasca,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašika šećera,
- 130 ml vode,
- 100 ml mleka,
- 80 ml jogurta,
- 50 ml ulja,
- 1 žumance i
- 1 kašičica šafrana.
Priprema:
U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, jogurt, ulje, žumance, kašičicu šafrana i nadošao ,kvasac. Zamesiti testo.
Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara.
Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu. Od testa napraviti veknu i podeliti na delove. Od svakog dela, nauljenim rukama, napraviti pogačicu.
Napravljene pogačice poređati u podmazan pleh i ostaviti da narastu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Kada pogačice narastu premazati ih, umućenim (viljuškom umutiit) belancetom, i staviti da se peku. Peći dok lepo ne porumene.
Uživajte u svakom zalogaju to vam želi Baćkova kuhinja!
Нема коментара:
Постави коментар