Za testo je potrebno:
- 500 g brašna,
- 100 g šećera,
- 1 jaje,
- 1 kockica kvasca,
- 250 ml mleka,
- 100 g margarina i
- malo soli.
Za fil:
- 3 pudinga od vanile,
- pola litre mleka,
- 200g šećera,
- 100g suvog grožđa i
- 200g malina.
Priprema:
U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da naraste. Za to vreme skuvati puding u pola litre mleka sa 200g šećera.
Testo staviti na radnu površinu rastanjiti ga oklagijom, preko testa ravnomerno rasporediti puding.Preko pudinga rasporediti suvo grožđe i maline.Testo urolati, okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje. Premazati sa jednim žumancetom i posuti makom u zrnu. Ostaviti olač da raste još oko pola sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta
U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da naraste. Za to vreme skuvati puding u pola litre mleka sa 200g šećera.
Testo staviti na radnu površinu rastanjiti ga oklagijom, preko testa ravnomerno rasporediti puding.Preko pudinga rasporediti suvo grožđe i maline.Testo urolati, okruglu šerpu obložiti papirom za pečenje. Premazati sa jednim žumancetom i posuti makom u zrnu. Ostaviti olač da raste još oko pola sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta
Нема коментара:
Постави коментар