Jednostavno se priprema a prosto vas mami da ga probate.
Potrebno je:
- 40g kvasvca,
- 3dl mleka,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica brašna,
- 700g brašna,
- 4 jaja,
- rendana kora limuna,
- 140g putera ili margarina,
- 2 čašice ruma,
- 3 kašike šećera,
- Pola kašičice soli,
- 150g suvog grožđa i
- 50g kore narandže.
Priprema:
Potopiti 40g kvasvca u 3dl mleka sa kašičicom šećera I brašna, ostaviti da naraste.U 700 g brašna dodati kvasac,4 jaja, rendanu koru limuna 140g otopljenog putera, čašica ruma, 3 kašike šećera I pola kašičice soli. Sve dobro izmešati I ostaviti da naraste.
150g suvog grožđa potopiti u 1 čašicu ruma. Kada malo odstoji procediti I pomešati sa 50g iseckane kore narandže. Pomešati suvo grožđe, koru narandže I sve dodati testu. Sipati u podmašćenu modlu I peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар