уторак, 14. август 2018.

Pijani kuglof





Jednostavno se priprema a prosto vas mami da ga probate.

Potrebno je:

  • 40g kvasvca,
  • 3dl mleka,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica brašna,
  • 700g brašna,
  • 4 jaja,
  • rendana kora limuna,
  • 140g putera ili margarina,
  • 2 čašice ruma,
  • 3 kašike šećera,
  • Pola kašičice soli,
  • 150g suvog grožđa i
  • 50g kore narandže.

Priprema:

Potopiti 40g kvasvca u 3dl mleka sa kašičicom šećera I brašna, ostaviti da naraste.U 700 g brašna dodati kvasac,4 jaja, rendanu koru limuna 140g otopljenog putera, čašica ruma, 3 kašike šećera I pola kašičice soli. Sve dobro izmešati I ostaviti da naraste.

150g suvog grožđa potopiti u 1 čašicu ruma. Kada malo odstoji procediti I pomešati sa 50g iseckane kore narandže. Pomešati suvo grožđe, koru narandže I sve dodati testu. Sipati u podmašćenu modlu I peći na 190 stepeni oko 45 minuta. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар