субота, 2. април 2016.

Štrudla sa orasima




Ruska zima ( Dafni Kalotaj)
Nina je pola života čuvala svoje tajne, međutim......


Potrebno je:

Za testo:

  • 3 jajeta,
  • ½ l mleka,
  • 1 kašika masti ili putera,
  • 20 g svežeg kvasca i
  • 1 kg brašna.

Za fil:

  •  200 g mlevenih oraha
  •  mleka po potrebi
  •  6 kašika šećera

Priprema:

 Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću  (puterom).

 Kvasac razmutiti u toplom mleku,  pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi  se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi  za ruke.  Ostaviti  testo  da naraste.
 Za to vreme poparite orahe sa mlekom i šećerom.

 Kada testo naraste napraviti 3  loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati  hladnim filom od oraha pa uviti u  štrudlu.

 Tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći  na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je  gotova, posuti je  šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар