субота, 9. април 2016.

Pekarske kifle





Potrebno je:

1 kockica kvasca,
400 ml mlake vode,
1 kašičica soli,
3 kašičice šećera,
2 kašičice sirćeta,
1 šoljica ulja i
po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke)


Priprema:

Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice, ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар