четвртак, 21. април 2016.

Staropramen, piletina i kriške od hleba







Pravi Češki obrok, koji će biti zaliven pravim Češkim pivom Staropramen.
Evo recepta, ali odmah da Vam napomenem, da ne zaboravim, ako nije spremljeno sa puno ljubavi nemojte ni počinjati.
Glavni začin svakom jelu pa i ovom je šaka ljubavnog začina.

Potrebno je:

  • 1kg pilećeg mesa, 
  • 1 l kuvanog paradajza,
  • 1 glavica sitno seckanog crnog luka,
  • 3 sitno isečena čena belog luka,
  • tucana paprika,
  • 1 kašičica šećera ne oseti se ali jelu daje fantastičan ukus,
  • kašičicu soli, 
  • bibera i
  • kockicu putera.

Priprema:

U šerpu nasuti paradajz, dodati crni i beli luk, tucanu papriku, šećer, so , bober i puter.
Staviti da se mala krčka, dodati piletinu i sve zajedno kuvati oko 35.min.

Za to vreme pripremiti:
Kriške od hleba
  • Služe se uz sve vrste mesa, umaka i preliva.
  • Potrebno je:
  • 500 g hleba,
  • 2 jajeta,
  • peršun, 
  •  1 glavica crnog luka,
  • so, 
  • biber,
  •  2 kašike maslaca,
  • 300 ml mleka i
  • 100 g slanine.

  Priprema:
 Hleb  namočite u mleko, dodajte jaje, sitno seckanu glavicu crnog luka, so, biber, seckanu slaninu, peršunov list.
Ostavite da odstoji oko 15 min. Oblikujte valjak, aluminijumsku foliju pospite prezlom urolajte dobro i stavite da se kuva  u ključaloj  slanoj vodi oko 25. minuta. Izvadii malo prohladiti i iseci na komade.
Živeli uz Staropramen!




Нема коментара:

Постави коментар