Potrebno je:
- 500 g brašna,
- 2 dl jogurta,
- 1 dl vode,
- 5 kasika ulja,
- 1 jaje,
- kocika Alfa kvasca,
- kašičica secera,
- kašičica soli,
- jogurt za premazivanje i
- za posipanje crni susam i seckan beli luk po ukusu.
Priprema:
Pomešajte mleko i vodu. Dodajte kašičicu šećera i izdrobljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da nadođe. U dublju posudu sipajte bprašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za ruke . Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira. Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite crnim susamom i seckanim belim lukom. Ostavite da odstoje 10-tak minuta. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар