Potrebno je:
- 250 g brašna,
- 25g svežeg kvasca ili jedna kesica suvog kvasca,
- 1 dl mleka,
- 2 kašičice šećera,
- 50 ml ulja,
- 1 jaje,
- malo soli i
- 250 g bresaka.
ZA POSIPANJE:
- 75 g brašna,j
- 50 g margarina i
- 50 g šećera.
Priprema:
U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Podmazite pleh izrucite testo, preko testa poređajte očišćene polutke breskvi i pospite mrvičastim testom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni. Pitu poslužite uz sladoled od vanile.
Нема коментара:
Постави коментар