субота, 3. август 2019.

Kuglof sa šljivama
































Po uzoru na Švapski kolač sa šljivama, ja sam napravila moj omiljeni KUGLOF sa šljivama.
Koji mi je ovo kuglof po redu stvarno ne znam.


Potrebno je:

  • 250 g brašna,
  • Pola kockice svežeg kvasca ili kesica suvog kvasca,
  • 1 dl mleka,
  • 2 kašičice šećera,
  • 50 ml ulja,
  • 1 jaje,
  • 3 kašike pekmeza od kajsija,
  • malo soli i
  • 500g šljiva.



ZA POSIPANJE:

  • 150 g brašna,
  • 100g margarina i
  • 100 g šećera.


Priprema:



U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano.Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Spremite i mrvičastu smesu za posipanje tako što ćete sve sastojke za to predviđene trljati između dlanova dok se masa ne pretvori u krupnije mrvice. Testo razvucite što tanje, po testu razmažite tanak sloj pekmeza od kajsija, rasporedite polutke šljiva pospite mrvičastu masu i urolajte. Kalup za kuglogf podmažite, pospite brašnom i prebacite testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude pečeno. Pečen kuglof izvadite iz kalupa i kada se ohladi ukrasite ga po želji, otopljenom čokoladom , šećerom u prahu ili jednostavno ostavite takav kakav jeste.

Нема коментара:

Постави коментар