субота, 24. март 2018.

Salata sa pečenim tikvicama





Salata od tikvica – za jednu osobu:


  • 1 tikvica,
  • 1 šargarepa,
  • ½ šake suvog grožđa,
  • malo seckanog sira,
  • 1 zubić belog luka,
  • malo limuna,
  • koriander,
  • so,
  • biber i
  • ½ kašike maslinovog ulja.
Priprema:

Tikvicu operite i isecite nožem za ljušćenje na listove. Isto to uradite i sa šargarepom.
Zagrejte ½ kašike maslinovog ulja i kratko, na jačoj temperaturi ispržite tikvicu i šargarepu. Tek da se blago zarumene. Kada je gotovo, prebacite u tanjir u kome ćete poslužiti salatu.
Dodajte ostale sastojke.
Sir, koriander, suvo grožđ, so, seckan beli luk , biber.

Нема коментара:

Постави коментар