недеља, 18. март 2018.

Jermenski beskvasni hleb










Potrebno je:


  • 500 g brašna,
  • 1,5 kašičice soli i
  • 3 dl mlake vode.

Priprema:

U brašno dodati kašičicu i po soli. Dolivajući vodu zamesiti tvrđe testo. Dobro umesiti da postane glatko i elastično.
Testo prekrijte najlonom da odstoji. Ostaviti da se odmara na toplom mestu oko sat vremena.
Podeliti na 8-10 jednakih delova, i od svakog dela oblikovati lopticu. Ponovo pokriti najlonom i krpom i ostaviti da odstoji još pola sata.
Rešetku u rerni spustiti na najniži nivo, pa na nju staviti veliki pleh okrenut naopako. Uključiti rernu da se zagreje zajedno sa plehom na 220°C.
Loptice testa rastanjiti što tanje. Peći u rerni 5-6 minuta, ako želite sa su elastični i savitljivi izvadite ih ranije. Kad se pojave mehurići ili kad porumene i postanu hrskavi izvaditi iz rerne
.

Нема коментара:

Постави коментар