недеља, 31. јул 2016.

Punjeni krompir zapečen u rerni







Moj savet, pošto se ovo jelo brzo sprema počnite da čitate neku knjigu. Moja preporuka Memoari jedne gejše Artur Golden.


Zapanjujuća epska priča o ljubavi, strasti i tradiciji.


Kakve god bile naše muke i naše pobede, kako god ih mi propratili, sve one vrlo brzo izblede , kao mastilo na papiru....






Potrebno je:
  • 6 većih krompira, 
  • oko 100 g salme, 
  • 1oog sira, 
  • 1 jaje, 
  • 2 kašike kisele pavlake, 
  • 50 g slanine, 
  • so i 
  • biber.


Krompire obariti u ljusci kadaa se ohladi preseći na pola i izdubiti sredinu. Sjediniti seckanu salamu, slaninu, sir, jaje, pavlaku, izvađenu sredinu krompira i sve začiniti. Polutke krompira sloziti u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni.


Uz krompir poslužite sezonsku salatu ili već po želji.


Нема коментара:

Постави коментар