Moj savet, pošto se ovo jelo brzo sprema počnite da čitate neku knjigu. Moja preporuka Memoari jedne gejše Artur Golden.
Zapanjujuća epska priča o ljubavi, strasti i tradiciji.
Kakve god bile naše muke i naše pobede, kako god ih mi propratili, sve one vrlo brzo izblede , kao mastilo na papiru....
- 6 većih krompira,
- oko 100 g salme,
- 1oog sira,
- 1 jaje,
- 2 kašike kisele pavlake,
- 50 g slanine,
- so i
- biber.
Krompire obariti u ljusci kadaa se ohladi preseći na pola i izdubiti sredinu. Sjediniti seckanu salamu, slaninu, sir, jaje, pavlaku, izvađenu sredinu krompira i sve začiniti. Polutke krompira sloziti u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni.
Uz krompir poslužite sezonsku salatu ili već po želji.
Нема коментара:
Постави коментар