четвртак, 21. јул 2016.

Pogača sa krompirom



Potrebno je:

  • 700 g brašna,
  • 500 g krompira,
  • 1 čaša jogurta,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • 200 g margarina,
  •  2 jaja,
  •  so i
  •  biber.

Priprema:

Staviti u brašno malo soli,100 g margarina, 1 jaje i toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo Ostaviti testo da se odmara oko pola sata .

Podeliti ga na 2 nejednaka dela. Većim delom testa obložiti dno tepsije i podići ivice testa.

Oljuštiti krompir, izrendati  ga , dodati obe vrste luka, biber i so. Masu staviti na testo kao i komadiće preostalog margarina.

Preko razvući drugi deo testa. Premazati žumancetom i spojiti okolo krajeve testa prstima. Ja sam testo posula lanenim semenom, moze ko voli.

U sredini testa napraviti rupu u koju treba staviti trubicu od papira, kroz koju će izlaziti para. Peći na 200 stepeni C, dok lepo ne porumeni.

Izvaditi «dimnjak» od hartije i kroz otvor u pogači sipati jogurt. Poslužiti nakon 10 minut.

Нема коментара:

Постави коментар