Potrebno je:
- 500 g brašna ,
- 1 kasičica soli ,
- 1 kasika masti i
- mlaka voda .
Za fil je potrebno:
- 1 kg izrendanog slatog kupusa,
- so,
- biber i
- jedna glavica seckanog crnog luka.
Priprema:
U pola kilograma brašna doda se kasičica soli
,malo masti 1 kašika i zamesi srednje
tvrdo testo sa mlakom vodom.Oblikujete testo u dve kugle malo razvučete
oklagijom premazete sa masti i ostavite oko pola sata da odmara.Za to vreme pripremiti fil kupus i luk propržiti na malo ulja dodati so i biber. Na sto stavite stoljnjak malo ga
pobrašnjavite i razvlacite testo krajeve otkinite.Testo filujte uzmite kašiku
i razbacajte fil po kori uz pomoc stoljnjaka urolajte koru.Tepsiju podmazite
,stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар